White MacBook ventillátor puceva

Hetek, de lehet, hogy hónapok óta idegesített valami, de nem tudtam mi. Tegnap rájöttem, hogy a jó öreg MacBook ventillátora az! Zúg, mint az állat, non-stop. Egyetlen alkalmazás nem fut, a CPU terhelés 2-3%, ennek ellenére a fan fordulatszáma nem megy 5800/perc, a procc hője pedig 65 °C alá. Nem kóser, na.

Az Internet szerint (meg szerintem is) ventillátor-elzáródási problémák léphettek föl. És tényleg. Szétkaptam a gépet, kiporszívóztam a bordák környékét, és lőn! Ugyanolyan terhelés mellett a CPU csak 45 fokos, a venti meg alig 1800-at forog.

banhill: MacBook ventillátor eltömődveIgen, ott kéne a hőnek távoznia…

Az Apple hardvertervező részlegének meg ezúton kívánom, hogy szarjanak tarajos sült. Bassza meg, mi a retekért kell 1674978427 db csavarral rögzíteni egy szaros fedlapot (szétszedési instrukciók itt)?

Viszont csönd lett…

2 hozzászólás to “White MacBook ventillátor puceva”

  1. J. writes:

    Helló, érdeklődnék, hogy a ventillátort hol és mennyiért rendelted anno, vagy esetleg mostanság tudnál-e egy viszonylag olcsóbb helyet. Köszi

  2. banhill writes:

    Szia!

    Nem cseréltem ki a ventillátort, csak kiszereltem, kipucoltam és visszaszereltem. Gyorsan rákerestem viszont: úgy tűnik Bp-en 5000 Ft körüli összegért kicserélik (ld. pl. itt). Azt nem tudom, hogy ebben az új ventillátor ára is benne van-e (elképzelhető, mert az amazonon 3-4 dollár maga a ventillátor).

    banhill

Hozzászólás