Alapfokú sziklamászó vizsga, Oszoly

Elérkezett a nagy nap, amikor a gyakorlatban is számot kellett adnunk a tanfolyamon megszerzett tudásból. Csaba kiadta az ukázt, hogy vasárnap reggel nyolckor álljunk beöltözve a Délago-fal aljában. Mi ezt olyannyira megfogadtuk, hogy az Óra-fal aljában álltunk és reggel nyolcra már építettünk is egy standot a Termesz beszállásához. Miközben ott molyoltunk Ádám elballagott szerezni egy vizsgabiztost. Meg is jelent pár perc múlva egy kedélyes öregúr, bizonyos Cinó, a vizsgáztatónk (utóbb esett csak le, hogy ez a Vörös László az a Vörös László, akinek a neve kb. százszor elhangzott a tanfolyam történelmi előadásán, ahogy számolom legalább három nyolcezresnek állt már a csúcsán). Sajnos másik párossal volt már elfoglalva, úgyhogy szétszedtük a standot és végignéztük ahogy Cinó levizsgáztatja Verát és Lacit a Termeszen. A késés kicsit jól is jött, mert várakozás közben elállt a reggel óta szemerkélő eső, s mire sorra kerültünk már száraz foltok is megjelentek a sziklán.

Végre megjött a GO. Feldobtuk a már korábban egyszer megépített standot és Orsi elindult a közbülső stand felé. Ennél azért nehezebbet is tudunk mászni, simán ment minden. A haladást csak az lassította alig érezhető mértékben, hogy gennyesre biztosítottunk az utat, annyi cuccot raktunk a falba amennyi belefért. Cupántnál stand. Indulhatsz! Indulok! Felmentem Orsihoz majd a legkönnyebb variánson — nem itt kell legénykedni — a felső standba. Sec pec alatt végeztünk. A nap izgalmát minden bizonnyal Lehel élte át, aki Zsolttal a KGY-bordát mászta. Valahol a fal felénél a kezében maradt egy kuka méretű szikla, ami a fal aljára érve ezt-azt elpusztítva találta meg új nyugalmi állapotát.

Mikor leérkeztünk Cinó még nyaggatott minket egy-két kérdéssel. Kellett kötnünk melles bulint, le kellett biztosítanunk reverso-t, be kellett (volna) mutatnunk hogyan dülfereznénk. Ez utóbbitól mereven elzárkóztunk. Egyrészt, mert se elméleti előadáson se gyakorlaton nem volt róla szó, másfelől mert szar.

Ennyi volt. Még sokan voltak a Délago-falon, volt hát idő megbeszélni a tanfolyam tapasztalatait, eszmét cserélni a jövőről, a folytatásról, de mindenek előtt: megtárgyalni, hogy melyik cukrászdába menjünk. Kicsit később a parkolóban átvehettük az okleveleket is.

Október 28.-a óta certified alapfokú sziklamászók vagyunk.

Hozzászólás