A1185 meghalt, hogy rohadna meg

A MacBook-om akkumulátora feldobta a pacskert. A tálcán a töltöttség-ikonban egy kis X, és semmi más, töltőre dugva a magsafe csati ledje csak zölden hajlandó világítani, sem kiszerelés-beszerelés, sem power management reset nem segít.

Bár tutira túl voltunk a 300 cikluson és a kora is meghaladta a két évet, de nekem akkor se dögöljön meg egy akksi nagyon civilizált használat után egyik napról a másikra!

Aztán jött a sokk: idehaza egy új akksit 46000, azaz negyvenhat-ezer!!! forintért lehet venni, miközben az Apple Store-ban 130 dollár. Hát egy nagy lófaszt!

A felújítás megvalósíthatóságában nem voltam biztos, ugyanis a MacBook akksiban nem a szokásos ceruzaelem méretű és alakú, hanem lapos, téglalap formájú spéci cellák vannak.

Jó hír, hogy ez nem akadály: a Li-Ion-ban pölö 15k forintért megcsinálják. A trade-off annyi, hogy míg az eredeti akksi 5600mAh-s, addig a felújított (mivel a klasszikus cellákkal pótolják a spéciket) tán 4200-as, de ebben nem vagyok biztos.

Hogy rohadna meg!

3 hozzászólás to “A1185 meghalt, hogy rohadna meg”

  1. zsozso writes:

    Én is így jártam a héten, 2x is hívtam az amcsi Apple line-t, de nek akarják kicserélni:(
    Pedig össz vissz 61 töltésen van túl, de most csak zölden világit.

    Nem igaz h. nincs vmi reset rajta…..?

  2. banhill writes:

    Több helyen is azt írják (pl. itt), hogy legalább 300 ciklust v. egy évet bírnia kell. Talán érdemes itthon is megpróbálni cserélni, tudtommal a hordozható cuccok garanciája mindenhol érvényes.

  3. zsendre writes:

    Én is így jártam, ráadásul egyszerre kettővel! Elmentünk kórházba, mire kijöttünk mindkét akku mélykisütésben megdöglött. Ok, persze én voltam a balfék, miért nem töltöttem fel kórházba indulás előtt. (Ja, mert ha szül az ember felesége, akkor biztos a qrva akksik lelki világával leszek elfoglalva!) SMC reset nem segített, gari nuku – részemről ennyit az Apple-ről, az akkuk árából veszek egy vadi új Asus notebook-ot.

Hozzászólás