Oszoly/CriticalMass

Oszoly

Anikó meghívására a szombatot Oszolyon töltöttem falmászással.

Reggel biciklivel indultam útnak és magamat kissé meglepve másfél óra alatt értem fel a Csobánka fölötti sziklaormok alá. Itt találkoztam a többiekkel.

Bár még csak kilenc óra volt, a legtöbb falat máris elfoglalták más mászók, nekünk a legtávolabbi, az Óra-fal maradt. A bemelegítőutak azonban már itt tele voltak, úgyhogy egy VI-os nehézségű úton “melegítettünk”. Másodszor voltam életemben sziklán, úgyhogy vért vizeltem, mire sikerült felvergődnöm. De sikerült!

Ereszkedés

Ezeket az utakat másztuk meg (persze én nem másztam elöl):

  • Nagy reibung, VI (melegítés, muhaha)
  • Óra, III+
  • Serpa, VI
  • KGY-borda, III
  • KGY-kémény, IV
  • KGY-kéménytől jobbra egy repedés

Ekkorra már négy óra felé járt az idő, úgyhogy bicajra pattantam és hazakerekeztem. A többiek még kimászták a Walter nevű V-ös utat is.

Critical Mass

Vasárnap volt az idei első Critical Mass. Már tavaly is jó volt, úgy döntöttünk Orsival, hogy idén is megyünk. Az útvonal már ismerős volt: Pesti alsó rakpart a Petőfi hídig, ott át Budára, az alsó rakparton az Erzsébet hídig, ott ráhajtottunk az Attila útra, majd át az Alagúton, aztán az Andrássy-n a Hősök terére.

Orsi a Critical Mass-on

Az elején egy kicsit nehezen indult be a kerekezés, sokkal inkább álltunk és toltunk, mint tekertünk, de körülbelül az Országház előtt meglódultunk és aztán már nem is volt megállás a végcélig. Jó hangulatú bringaemelést követően távoztunk.

A szervezők szerint 50.000-en voltunk!

A Critical Mass-on készült képek Orsi oldalán találhatók.

Egy hozzászólás to “Oszoly/CriticalMass”

  1. petitech writes:

    OSZOLY 4ever
    veszprémibal, kisátlépős, nagy kémény;)

Hozzászólás