Lusta rétes
banhill @ 2006 november 8, szerda
Ilyen még egyik oldalamon se volt…
Hozzávalók:
- 7 kanál liszt
- 7 kanál cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 2 egész tojás
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- pár szem mazsola
Elkészítés:
Egy kis tepsi alját 10 dkg vaj felével (másszóval 5 dkg vajjal) kikenjük. A lisztet, cukrot, sütőport jól összekeverjük, majd a keverék felét a tepsibe szórjuk. Erre jön a túró, a mazsola végül a keverék másik fele.
A 2 tojást a tejjel és a vaníliás cukorral elkeverjük és jól nyakonöntjük vele a tepsi tartalmát.
A maradék vajat a katyvaszra aprítjuk, majd az egészet előre melegített sütőben enyhén pirosra sütjük (kb. 45 perc).
Még egyszer elmondom, hogy tutira átmenjen az üzenet: kis tepsi. Ha nagy a tepsi vékony lesz a kulimász, amiből semmi jó nem származhat!