Lusta rétes

Ilyen még egyik oldalamon se volt…

Hozzávalók:

  • 7 kanál liszt
  • 7 kanál cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár szem mazsola


Elkészítés:

Egy kis tepsi alját 10 dkg vaj felével (másszóval 5 dkg vajjal) kikenjük. A lisztet, cukrot, sütőport jól összekeverjük, majd a keverék felét a tepsibe szórjuk. Erre jön a túró, a mazsola végül a keverék másik fele.

A 2 tojást a tejjel és a vaníliás cukorral elkeverjük és jól nyakonöntjük vele a tepsi tartalmát.

A maradék vajat a katyvaszra aprítjuk, majd az egészet előre melegített sütőben enyhén pirosra sütjük (kb. 45 perc).

Még egyszer elmondom, hogy tutira átmenjen az üzenet: kis tepsi. Ha nagy a tepsi vékony lesz a kulimász, amiből semmi jó nem származhat!

Hozzászólás