Use VIES VAT ID validator service in google scripts

Recently I got a request from someone from accounting to help them check a couple of thousand VAT IDs. They are using google sheets for a lot of their tasks, so implementing check in google scripts and linking it to a sheet is convenient for them.

The script linked below uses the free VIES VAT service of the EU to validate the IDs.

https://gist.github.com/banhill/78c9bc2aa8ee0196882954437fe461d8

Meeting Rules

Bizony mondom néktek, legyetek produktívak!

Katt, pdf letölt

Soha, de soha

ne próbálj wordpress blogbejegyzést szerkeszteni Firefox-ból, User Agent Switcher-rel ie8-ra állítva corporate tűzfal mögül, mert megszívod!

Téli hajtáslánc

A bringám kettővel ezelőtti hajtásláncának halálát az ismételt téli használat okozta. Ebben semmi meglepő nincs. Ám a mostani hajtásláncból csak a hátsó váltó többet ér, mint a korábbi hajtáslánc egésze (abszolute persze nem ér sokat, de relatíve igen), így azzal gondoltam megkímélni a pénztárcámat, hogy még az első hó előtt vettem még egy hajtásláncot…

banhill: Singlespeed monti

Tovább »

Németek vs világ

Van egy elméletem miszerint előbb vagy utóbb a németek lesznek a világegyetem urai.

Demostrálom miért.

Házi kendács Stirling-motor by világ:

Házi kendács Stirling-motor bei Manfred aus Deutschland:

QED.

3 leading 3 trailing

Egy ideje már szerettem volna fűzni egy ilyen kereket, most pedig adódott rá alkalom. Régi 36 küllős monti-agyból és egy 559-es felniből indultam ki. A minta semmivel sem bonyolultabb, mint a klasszikus 3X-es fűzés, ráadásul ehhez is 3X-es küllők kellenek, így akár egy régi kerék ís újrafűzhető ezzel a mintával, zéró befektetéssel.

banhill: 3 leading 3 trailing, meghúzás utánMár csak a centír van hátra. Szelep 6 óránál.

Tovább »

White MacBook ventillátor puceva

Hetek, de lehet, hogy hónapok óta idegesített valami, de nem tudtam mi. Tegnap rájöttem, hogy a jó öreg MacBook ventillátora az! Zúg, mint az állat, non-stop. Egyetlen alkalmazás nem fut, a CPU terhelés 2-3%, ennek ellenére a fan fordulatszáma nem megy 5800/perc, a procc hője pedig 65 °C alá. Nem kóser, na.

Az Internet szerint (meg szerintem is) ventillátor-elzáródási problémák léphettek föl. És tényleg. Szétkaptam a gépet, kiporszívóztam a bordák környékét, és lőn! Ugyanolyan terhelés mellett a CPU csak 45 fokos, a venti meg alig 1800-at forog.

banhill: MacBook ventillátor eltömődveIgen, ott kéne a hőnek távoznia…

Az Apple hardvertervező részlegének meg ezúton kívánom, hogy szarjanak tarajos sült. Bassza meg, mi a retekért kell 1674978427 db csavarral rögzíteni egy szaros fedlapot (szétszedési instrukciók itt)?

Viszont csönd lett…

OpenTTD reloaded

Felraktam a szuperklasszikus játék nyílt, továbbfejlesztett, überokos verzióját, rászántam bele se merek gondolni mennyi időt, és elvittem a játék időszámításának végéig. Vajon azért tetszik nekem a játék annyira, mert olyan jó, vagy szimpla nosztalgia ez?

banhill: Zirc Transport, 5. jan. 2050, részlet

A képre kattintva előjön a csillivilli, zoomolható, draggolható, 133 megapixeles fless map a végső állapotról. Baró.

22222 kép az iPhoto-ban

Nyikorognak az eresztékek, nyomvályút vág az aszfaltba, kiflire görbül az acél, izzad a réz, de még bírja.

22222

Osztott prizmás mattüveg D40X-hez

Korábban már panaszkodtam arra, hogy a Nikon D40X semmiféle segítséget nem nyújt a manuális fókuszáláshoz, gyakorlatilag lehetetlenné téve azt.

Nézegettem egy ideje a netet, hogy van-e megoldás a problémára? Nos, van. Létezik olyan, hogy utángyártott osztott prizmás mattüveg-ipar. Az tudás kútfője a jelek szerint az amerikai Katzeye Optics, ők az etalon a témában, a kínaiak az ő termékeiket koppintják és árulják töredékáron (nyolcad!). Ez talán nem is lenne baj, csakhogy legalább annyi negatív review-t kapnak, mint pozitívat, ami viszont sok jót nem jelent.
Tovább »

« Korábbi Bejegyzések